Вилучено майже 30 тисяч тонн пального та понад шість тисяч літрів скрапленого газу. Правоохоронці відкрили 17 кримінальних проваджень. Про це повідомив прокурор Вінницької області Костянтин Мерімерін.

За словами посадовця, дев’ять АЗС уже демонтовано. Прокурор області звернув увагу, що за результатами перевірок роботи АЗС у 2019-му до підприємців застосовано штрафні санкції на загальну суму 15,5 млн грн. Однак у судах дотепер не прийнято жодного рішення.

— Є такі автозаправки, які навіть за візуальними характеристиками не відповідають вимогам, — каже Костянтин Мерімерін. — Яким чином вони отримали дозвіл? Поставили за мету провести експертні дослідження, щоб юридично оцінити дії посадових осіб, які видали ліцензії власникам таких АЗС. Роботу виконаємо спільно з фахівцями управління Держпраці та ДСНС.

— Підприємницька діяльність без внесення відповідних платежів — це фактично вкрадені гроші у територіальних громад, — наголосив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський на засіданні міжвідомчої регіональної групи.