Проект рішення обласної ради «Про затвердження Стратегії управління відходами у Закарпатській області до 2030 року» обговорили в облдержадміністрації під головуванням в. о. голови ОДА Олексія Гетманенка та за участі народного депутата України Ігоря Кривошеєва.

Олексій Гетманенко (на знімку ліворуч) зауважив, що проблему утилізації відходів в області слід розв’язувати на базовому рівні і для цього розробити план конкретних дій. Також треба врахувати специфіку географічного розташування населених пунктів під час розробки нового законодавства про поводження з твердими побутовими відходами.

Народний обранець Ігор Кривошеєв (на знімку праворуч) наголосив на доцільності затвердження Стратегії, зважаючи на прийняття найближчим часом нового законодавства у сфері управління відходами.

Участь у засіданні взяли керівники та представники структурних підрозділів ОДА та інших зацікавлених установ.

Довідково

Метою Стратегії є створення умов для підвищення стандартів життя населення шляхом впровадження системного підходу до поводження з відходами на регіональному рівні, зменшення обсягів накопичення відходів та збільшення обсягу їх переробки і повторного використання, розробка основ муніципальної системи збору й утилізації твердих побутових відходів для постраждалого населення, що відповідає як вимогам Європейського Союзу, так і вимогам національного та міжнародного законодавства. Стратегія в довгостроковій перспективі спиратиметься на регіональний план управління відходами Закарпатської області, в якому буде передбачено створення та розбудову системи управління відходами у регіоні на зразок європейської моделі.

Ужгород.