Офіційні інтернет-сторінки Івано-Франківської, Дніпропетровської, Хмельницької, Волинської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської облдержадміністрацій мають максимальний показник інформаційної прозорості. Такі результати моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади у другому півріччі минулого року.

Так само мають стовідсотковий показник веб-сайти адміністрації Державної прикордонної служби України та Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Загалом Держкомітет телебачення і радіомовлення проаналізував 61 веб-сайт: 15 міністерств і 46 інших центральних органів виконавчої влади, а також 24 обласних та Київської міської держадміністрацій.

Відзнака Івано-Франківської ОДА — завдяки високому рівню інформаційного наповнення офіційного веб-сайту відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації, а також щодо забезпечення її доступності для користувачів із порушеннями зору та слуху.

Позитивні зміни щодо наповнення сайту помітні, як мовиться, й неозброєним оком. Інформацій тут зазвичай по кілька на день, часто й на вихідні. Усі важливі події із життя регіону подаються оперативно. Так само анонси, законодавчі зміни, результати конкурсів тощо. Отож мешканці Прикарпаття отримують достовірні новини вчасно. Як про роботу виконавчих органів краю, так і загальнодержавні та суспільно важливі.

Варто зауважити, що робота веб-сайту Івано-Франківської ОДА активізувалася з приходом на посаду голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля (на знімку). У своїй роботі керівник пропагує відкритість влади. Особисті виїзди в райони, міста та віддалені села Прикарпаття, зустрічі в колективах, оперативне реагування на запити громад, щотижневі онлайн-наради — засоби наближення влади до людей. Як результат — надзвичайно високий рейтинг довіри до Дениса Шмигаля.

Івано-Франківська область.

Фото автора.