Для неї облаштували перший поверх у приміщенні Рафалівської лікарні. Амбулаторія зможе надавати весь перелік послуг, визначений для таких медичних закладів. Окрім кабінетів для сімейних лікарів, тут є денний стаціонар, кімната для щеплень, оглядова, лабораторія, у якій, окрім звичайних аналізів, можна буде зробити експрес-тести на гепатит, діабет, серцево-судинні захворювання та електрокардіограму. Також відремонтували фасад амбулаторії, облаштували прилеглу територію, звели пандус.

Завідуюча медзакладу Марія Базиляк розповідає, що тут практикуватимуть чотири сімейні лікарі, які працюватимуть з населенням Рафалівської ОТГ. Проте в перспективі мешканці сусідніх сіл також зможуть тут лікуватися. І хоча передбачається, що заклад обслуговуватиме територію в радіусі семи кілометрів, у віддалених селах працюватимуть фельдшерсько-акушерські пункти, підпорядковані амбулаторії.

Реконструкція амбулаторій на території Володимирецького району здійснюється завдяки реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Цей проект дав змогу відбудувати медичні заклади у Заболотті, Жовкинях, Великих Цепцевичах, а тепер і в Рафалівці. Завершується будівництво ще п’яти амбулаторій.

Рівне.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.