Кардинально посилюється боротьба з контрабандою та корупційними проявами. Тим, хто впроваджує реформи в обласних митницях, уже вдалося зупинити цілу низку схем.

Як заявив очільник Державної митної служби Максим Нефьодов, 2019-й вдалося завершити з рекордними за останні 10 років надходженнями до державного бюджету. Митники зібрали на 1 мільярд доларів США більше доходів, ніж у 2018-му. Служба запрацювала у рази ефективніше, податкове навантаження на товари, які перетинають митний кордон України, значно зросло. Навіть без врахування того, що діють нові угоди про зони вільної торгівлі, наприклад, з ЄС, Канадою та Ізраїлем. Крім того, митниця модернізується, буквально днями запущено електронний додаток e-Borders, за допомогою якого можна буде отримати митні послуги онлайн.

Успішною ілюстрацією роботи по-новому може бути Буковинська митниця, яка фактично виставила шлагбаум контрабанді, при цьому створила максимальні преференції для бізнесу, котрий працює прозоро, зокрема через прискорення митних процедур.

Лояльні до закону громадяни відзначають, що проходити процедури стало комфортніше та оперативніше. Нагадаємо, що одразу після впровадження реформи на КПП «Порубне» запрацював сканер. Зведення про затримання і вилучення контрабандних товарів на Буковинській митниці мало не щодня потрапляють на шпальти газет та популярні сайти.

І ось чергова інформація про затримання контрабанди. Як розповів в. о. начальника, голова комісії з реорганізації митниці Ігор Добровольський, цього разу вилучено 50 кілограмів контрабандного бурштину. Незаконне переміщення коштовного каміння різних фракцій припинено на пункті пропуску «Порубне — Сірет» митного поста «Вадул-Сірет». Його знайдено під час здійснення поглибленого огляду буса, який прямував до Румунії.

Чернівці.