Секретар Жмеринської міськради Юрій Світлак (у центрі) привітав Влада Лісового та його сім’ю з отриманням квартири і подарував новоселам мультиварку.

Субвенцію передали міськраді за програмою підтримки дітей-сиріт або позбавлених батьківської опіки. Лісовому поталанило. Уже в наступному році він втратив би таку можливість.

Як пояснили у міськраді, при придбанні житла для такої категорії його майбутніх власників обов’язково береться до уваги вік. Особа не має бути старшою 23 років. Саме стільки нині Владу. Він уже створив сім’ю, разом з дружиною виховують дитину.

Новоселів привітав секретар Жмеринської міськради Юрій Світлак.

Кошти на придбання житла переказали також 22-річній Наталії Кірік, вона перебувала у квартирній черзі серед осіб з числа дітей-сиріт. Дівчина має визначитися, де саме хотіла б жити — у міській квартирі чи сільському будинку.

Тим часом ще одна жмеринчанка також подавала документи і перебувала, за її словами, першою у черзі ще з 2018 року. Однак залишилася без обіцяного даху над головою. У комісії, яка займалася пошуком житла, пояснили, що на час вирішення питання дівчині уже виповнилося 24 роки, тому вона втратила можливість скористатися державною програмою придбання житла сиротам.

Можливо, Мінсоцполітики варто взяти до уваги такі факти. Ініціювати зміни до програми — визначати вік з часу взяття сироти на облік, а не той, коли вона отримує житло.

Загалом на Вінниччині 600 дітей-сиріт потребують власного житла. Такі дані є на сайті облдержадміністрації. Кошти на його придбання область отримує з 2017 року. Їх сума щоразу збільшується.

Фото з сайту Жмеринка.Cіty.