Змінити схему забезпечення гарячою водою вдалося завдяки встановленню індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Вони з’явилися у кожному з названих 130 будинків завдяки запровадженню проекту з енергоефективності та фінансовій підтримці уряду Швейцарії. Так само забезпечуються гарячою водою дві міські школи та три дитячі садочки, а також ще декілька бюджетних установ.

— Модернізація системи подачі гарячої води дала можливість забезпечити нею мешканців 130 будинків протягом усього року, — зазначає Сергій Моргунов. — Крім того, вони отримали можливість економити кошти. Істотно зменшилися витрати теплової енергії під час транспортування теплоносія. Тепер вода підігрівається безпосередньо у будинку з допомогою ІТП, а не доставляється на відстань з центральних теплопунктів. За таких умов втрати енергії виключаються.

За попередніми підрахунками, місто могло б економити протягом року до одного мільйона кубометрів газу, якби у всіх будинках встановили ІТП і модернізували гаряче водопостачання. Вирішення такого питання передбачено у міській програмі з енергоефективності.