Під час зустрічі в облдержадміністрації.

Мета візиту президента Американської торговельної палати Андрія Гундера на Прикарпаття - побачити конкретні підприємства та зацікавити іноземних інвесторів прикладами успішного ведення бізнесу

Соціально-економічний розвиток нерозривно пов’язаний із пошуком нових можливостей для поступу, розвитку бізнесу, залучення інвестицій, зокрема й іноземних. На цьому повсякчас наголошує у своїй роботі голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль.

Ще один крок для розширення сфери діяльності та промоції регіону - візит на Прикарпаття президента Американської торговельної палати Андрія Гундера. На зустрічі із керівниками ОДА поважний гість наголосив на зацікавленні місцевим бізнесом. «Мета мого візиту - побачити успішні підприємства Прикарпаття, зустрітися із місцевою владою та зрозуміти ситуацію загалом, щоб донести до потенційних інвесторів інформацію про конкретні приклади успішного ведення бізнесу, зацікавити їх до співпраці», - розповів Андрій Гундер.

Досвід такої співпраці вже є. Переважна більшість із майже 600 компаній, які є членами Американської торговельної палати і вже працюють в Україні, відзначають зростання своїх доходів. Ці позитивні настрої стимулюють та зацікавлюють інших іноземних інвесторів, що вивчають ситуацію в регіонах, а також галузі, в яких можна розвивати інвестиційну діяльність.

У свою чергу Денис Шмигаль зазначив, що Прикарпаття зацікавлене в глобальних капітальних інвестиціях, а влада готова співпрацювати й допомагати інвесторам. «Маємо низку підготовлених майданчиків для інвесторів, індустріальні парки, є історії успіху компаній з іноземним капіталом. Сподіваюся, ви багато з чим ознайомитеся і зможете своїм колегам - членам Американської торговельної палати - донести інформацію, що в Західному регіоні, на Франківщині зокрема, бізнес робити можна і треба», - наголосив очільник області.

Прикарпаття і справді очікує на капіталовкладення у промисловість, туризм, розвиток транспортної інфраструктури, житлово-комунальне господарство, нові технології в екології. Інвесторів тут мають зацікавити розвинуті енергетична, нафтохімічна та інші галузі, які можуть стати бізнес-потенціалом.

Під час зустрічі сторони обговорили важливі аспекти для ведення іноземного бізнесу. Це - верховенство права, макроекономічна стабільність, співпраця із Міжнародним валютним фондом та прозора податкова політика, а також інфраструктура та логістика.

Американська торговельна палата працює у двосторонньому напрямку: не тільки інформує про інвестиційний потенціал нашої держави, а й допомагає українським компаніям, які експортують свою продукцію, працювати з американськими ринками.

(За матеріалами Івано-Франківської ОДА).

Івано-Франківська область.

На знімках:


Андрій Гундер та Денис Шмигаль (зліва направо).

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.