Днями Президент підписав указ про призов на строкову службу з 18 років. У зв’язку із цим міністр оборони України Андрій Загороднюк дав роз’яснення. Він запевнив, що цієї весни в поле зору військкоматів потраплять молоді люди віком від 20 років. Однак 18- і 19-річні громадяни України можуть призиватися на добровільній основі. За словами Загороднюка, багато юнаків хочуть виконати свій громадянський обов’язок з 18 років, аргументуючи своє рішення раціональним плануванням подальших кроків у навчанні, працевлаштуванні й особистому житті.

«Ніхто із хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово не залучатиметься», — пообіцяв міністр. При цьому нагадав, що військовослужбовці строкової військової служби не залучаються для виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Керівник оборонного відомства наголосив, що вік призову з 18 років чітко прописано в законі й він ніколи не змінювався. Відповідно, Указ Президента № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2020 році» видано відповідно до вимог чинного законодавства України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.