Про це повідомив заступник постійного представника України при ІМО Віталій Мошківський, пише «Європейська правда».

Зокрема, Україна поскаржилась у зв’язку з неправомірним розширенням радіостанцією «НАВТЕКС-Новороссийск» району обслуговування на акваторію Азовського моря та Керченської протоки. За словами В. Мошківського, Україна закликала організацію розглянути незаконні та односторонні дії Росії, які загрожують безпеці навігації.

«Оголошення навігаційної інформації з безпеки мореплавства мають поширюватися виключно українською радіостанцією «НАВТЕКС-Бердянськ», — написав Мошківський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, Міжнародна морська організація (ІМО) — це спеціалізований орган ООН, що опікується безпекою судноплавства та попередженням забруднення суднами вод Світового океану. Організацію створено 1948 року після прийняття у Женеві Конвенції про Міжурядову морську організацію. Сьогодні членами ІМО є 174 держави. ІМО — головна міжнародна організація, яка здійснює правове регулювання міжнародного торговельного судноплавства у технічній сфері, забезпеченні охорони людського життя на морі, в галузі запобігання забрудненню моря і атмосфери з суден. Штаб-квартира ІМО розташований у Лондоні.