Інформацію про написання книжки про діяльність облради за весь час її існування оприлюднив голова Вінницької облради Анатолій Олійник під час участі у прямому ефірі на суспільному телебаченні «UA: Вінниця» у програмі «Тема дня».

— У планах редакційної колегії — зібрати матеріал про історію головного органу місцевого самоврядування за період з 1932-го по 2020 рік, — зазначив Анатолій Олійник. — Тобто з часу створення нашої області і до сьогоднішніх днів. Справа непроста, дуже відповідальна, але вона потрібна насамперед для майбутніх поколінь. Знати історію свого краю повинен кожен. Діяльність головного органу місцевого самоврядування — одна з важливих сторінок цієї 
історії.

За словами Анатолія Олійника, до складу редакційної колегії ввійшли 34 особи. Серед них — знані у краї історики, зокрема, доктор історичних наук директор обласного архіву Юрій Легун, керівниця обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька, начальник управління статистики Сергій Ігнатов, голова обласного осередку Національної спілки письменників України Вадим Вітковський. Очолює редакційну колегію Анатолій Олійник.

— Нинішнє скликання депутатів облради є завершальним на етапі адміністративно-територіального устрою держави, — уточнив Анатолій Олійник. — Такий устрій діяв починаючи з 1932 року, коли була створена Вінницька область. Тепер мають відбутися зміни. Тому й виникла ідея створити книжку, в якій систематизувати роботу обласних депутатів упродовж усього часу існування обласного органу місцевого самоврядування.

Книжки про історію області вже написані, зокрема, одна з них присвячена 75-річчю від часу її створення — «Чотири вінницькі броди», ще одна книжка надрукована до 80-річного ювілею. Видання, присвячене обласній раді та її депутатам за весь час їхньої діяльності, буде перше на Вінниччині.

Вінницька область.