На знімку: пам’ятник Василю Симоненку в Черкасах.

Пісня про закоханих у життя та одне в одного юнака і дівчини — молодих повстанців УПА, які боронять від ворогів рідну Україну, «Нас весна не там зустріла» отримала два дипломи Міжнародної премії авторської пісні імені Василя Симоненка.

Слова до неї написав відомий волинський письменник Йосип Струцюк, а музику — колишній лідер гурту «Світязь» Олександр Гаркавий, який до переїзду в Канаду жив у Луцьку. Він і став її першим виконавцем. Без пісні «Нас весна не там зустріла» вже понад десять років не минає жоден захід на Волині, присвячений Українській повстанській армії.

Найпопулярнішими виконавцями цього музичного твору сьогодні є волинські співаки Алла Опейда і В’ячеслав Судима.

Лауреатами премії також стали письменник Ярослав Савчин (Івано-Франківська область) та композитор Микола Ведмедеря (місто Лозова Харківської області) — за пісню «Йду, спішу до тебе»; письменниця Надія Бойко (місто. Львів) та заслужений артист України, композитор, поет, співак Ярослав Музика (місто Львів) — за пісню «Я поверну»; письменниця Катерина Каленіченко (місто Дніпро) — за книжку пісенної лірики «Впивайся музикою, ліро...».

Волинська область.

Довідково

Міжнародну премію авторської пісні імені Василя Симоненка заснували громадські організації з Волині («Чумацький віз») і з Придесення («Криниця») з метою популяризації в Україні і за кордоном справді талановитих сучасних українських пісень, які поєднують прекрасну, глибоку, милозвучну поезію та гарну, оригінальну мелодію, яка легко запам’ятовується. А з 1 січня 2019 року засновником цієї премії стала Міжнародна літературно-мистецька академія України, яка об’єднує письменників і науковців із 55 країн.

Фото із соціальних мереж.