Голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна (у центрі).

 


Під час звітного культурно-мистецького заходу в КЗ «Бахмутський районний будинок культури».

У звітному культурно-мистецькому заході, що проходив у районному БК, взяла участь голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна.

На сцені Будинку культури підсумки та здобутки своєї багаторічної роботи представили сім творчих колективів цього комунального закладу. І у кожного з колективів — своя творча цікавинка, своя історія.

Народний вокальний ансамбль «Бахмутська вольниця» своїми виступами оспівує красу української пісні, прищеплює землякам любов до українського національного фольклору. Учасники другого колективу — народного чоловічого квартету «Свято» — є різними за своїм характером, мають різні професії. Втім, усі вони — справжні ентузіасти, яких об’єднує любов до пісні та вміння надихати глядачів.

У репертуарі народного театру естрадних мініатюр «На задвірках» — 49 творчих робіт, серед яких мюзикли, вистави, гумористичні та драматичні монологи. Театр об’єднує 36 учасників віком від шести до 70 років. До основного складу входять 18 акторів, більшість з яких не мають спеціальної фахової освіти, проте грають, не поступаючись професійним акторам з великим досвідом роботи.

Народний вокальний гурт «Ярославна» налічує чотири постійні учасниці віком від 16 до 27 років. Шанувальникам культури Бахмутчини давно прийшлися до вподоби оригінальна манера й висока виконавська культура цих молодих майстринь.

У чотирьох групах народної студії естрадного співу «Мажор плюс» займаються 17 вокалістів, які набули популярності завдяки своїм сольним та ансамблевим композиціям.

Народний фольклорний ансамбль «Веселка» популяризує на Бахмутчині українську народну пісню. Десятеро учасників старшої вікової групи впродовж трьох років узяли участь у 29 концертних програмах.

Зразковий шоу-балет «Дюнола» у своєму репертуарі налічує 30 хореографічних композицій, що поєднують різні техніки та стилі. У його складі виступають 40 учасників віком від дев’яти до 20 років.

«Кожний творчий колектив — це неповторна перлина та гордість Бахмутського району», — зазначила Тетяна Єрохіна, вітаючи майстрів мистецтв Бахмутчини з успішним підтвердженням звання «народний (зразковий) аматорський колектив». Керівниця району побажала аматорам мистецтв нових творчих досягнень.

Донецька область.

Фото з сайту https://bahmutska-rda.gov.ua