Станом на середину дня 21 січня знищено понад 30 тисяч голів птиці. Про це «Голосу України» повідомив керівник управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

За його словами, до ліквідації наслідків інфекційного захворювання птиці залучено 50 фахівців ветеринарної служби, а також 14 працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій, на місці присутні працівники поліції.

— Робота дуже непроста, — каже Григорій Сидорук. — Бачу це особисто, бо перебуваю нині на місці події. — Приміщення двоповерхове. Складно вилучати хворих курей. Уже знищено понад 30 тисяч голів курей. Загалом на фабриці утримується понад 100 тисяч голів птиці.

Як повідомив співрозмовник, перші випадки захворювання виявлено 17 січня нинішнього року, 20 січня запроваджено карантинні заходи. На запитання, чи загрожує спалах інфекції грипу птиці людям, співрозмовник відповів: «Ні, таких загроз не існує».

Тим часом на сайті Держпродспоживслужби наголошується, що у ситуації зі спалахом захворювання на пташиний грип продукти птахівництва, зокрема тушки птиці та яйця, варто купувати у магазинах офіційної торговельної мережі. У жодному разі не користуватися послугами стихійних ринків. М’ясо птиці варто піддавати термічній обробці.