Невдовзі на одностроях бійців в/ч 3008 Нацгвардії України, що дислокується у Вінниці, з’явиться ще один шеврон — з елементами малого герба міста.

Таке рішення прийнято на засіданні виконкому міськради у відповідь на звернення командування частини, що дислокується у Вінниці.

— Відтепер у військовослужбовців буде два нарукавні знаки, — розповіла «Голосу України» прес-офіцер військової частини 3008 старший лейтенант Анна Лазуренко. — На лівому плечі — шеврон Нацгвардії України, він зображений у вигляді восьмикінцевої злотистої зірки, над якою розміщена гренада з полум’ям; на правому — іменний знак нашої частини, у якому поєднано елементи малого герба Вінниці і Нацгвардії.

За словами співрозмовниці, іменний шеврон є свідченням приналежності нашого підрозділу до міста, в якому служимо.

— Одним з елементів малого герба Вінниці є дві схрещені шаблі, — розповідає Анна Лазуренко. — Вони символізують прикордонне розташування міста. Це означає, що на його мешканців покладався обов’язок захищати рідну землю. Таке само завдання і у військових нашої частини.

Як пояснила Анна Лазуренко, у 2019-му один з підрозділів їхньої частини змінив місце дислокації. Військові розпочали службу безпосередньо на кордоні України з Молдовою у Ямпільському районі на Дністрі. У цьому районі в одному з місць кордон проходить також з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою, де перебуває армія Російської Федерації.

— Сформувати новий підрозділ доручив командувач Нацгвардії, — продовжує Анна Лазуренко. — Так на кордоні з’явилася стрілецька рота. У повсякденній діяльності гвардійці виконуватимуть завдання із захисту прав громадян, охорони громадського порядку, надання допомоги Прикордонній службі в охороні державного кордону, зокрема запобіганні контрабанді. Районна влада передала гвардійцям в оренду 2-поверхове приміщення колишньої школи у селі Пороги. Місцева громада допомогла переобладнати його під казарму, провести ремонт.

Фото надано прес-офіцером в/ч 3008 Анною Лазуренко.