Сіверська міська ОТГ та місто Дружківка ввійшли до переліку із 125 громад, що стали партнерами Програми «U-LEAD з Європою» з питань покращення якості адміністративних послуг. Обидві громади отримають інституційну підтримку щодо модернізації та створення Центрів надання адміністративних послуг, — повідомили в Донецькому регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

Ще навесні минулого року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги, спрямованої на модернізацію та створення ЦНАПів. Спеціальна комісія проаналізувала 179 заявок з усіх регіонів України. Для подальшого аналізу відібрали 150 заявок. Екcперти відвідали кожну громаду. За результатами цих візитів вони розробили та затвердили 125 технічних завдань щодо створення чи модернізації ЦНАПів, із розподілом зобов’язань між Програмою та громадою.

У Донецькій області відповідну цільову підтримку отримають Сіверська ОТГ та Дружківка. В обох містах функціонують Центри надання адміністративних послуг, але кожен із них потребує модернізації. Також є потреба в наближенні надання послуг до мешканців віддалених селищ і мікрорайонів. Зокрема в Сіверській ОТГ очікують на новий мобільний ЦНАП.

У Донецькому регіональному офісі нагадали, що в 2018 році другий раунд відбору щодо покращення якості адмінпослуг у рамках Програми «U-LEAD з Європою» пройшли сім громад Донеччини. Серед них Вугледар, Мирноград, Новогродівка, Торецьк, Часів Яр, Соледарська та Шахівська ОТГ. Упродовж минулого року вони отримували інституційну та методичну підтримку від Програми «U-LEAD з Європою». Представники громад проходили навчання та відвідували з ознайомчими поїздками інші регіони, де функціонують оновлені ЦНАПи.

Донецька область.