Відповідний документ підписав віце-прем’єр-міністр із питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Учасники з України й країн НАТО відпрацьовуватимуть алгоритми дій у кризових ситуаціях, які можуть виникнути в Чорноморському регіоні. Мета — злагоджено, вчасно й грамотно реагувати на кібератаки, напади на порти, захоплення транспортних шляхів та інші загрози.

Загалом у навчаннях «Нерушима стійкість-2020» візьмуть участь понад 200 фахівців. З українського боку — представники більш як 20 відомств, серед яких Рада національної безпеки і оборони України, Міністерство оборони, Міністерство закордонних справ, Міністерство внутрішніх справ і органи системи МВС, Міністерство енергетики та захисту довкілля тощо.

З боку НАТО на навчаннях будуть представники центрів передового досвіду Альянсу (зокрема — з енергобезпеки, кібербезпеки та морської безпеки), Представництва НАТО в Україні. Приєднається і Європейський центр досвіду з протидії гібридним загрозам.

Оцінювати взаємодію буде Вища морська школа США.