Зараз у підпорядкуванні міської ради перебувають місто Винники і два селища — Брюховичі та Рудне. Але для перспективного розвитку на майбутнє в коло інтересів входять ще десятки сіл. У напрямку райцентру Жовква — це місто Дубляни, села Малі Підліски, Зашків, Завадів, Зарудці. У напрямку Яворівського району — Бірки, Рокитне, Рясна-Руська, Підрясне, Пришляки. Приблизно стільки само сіл міська рада хоче приєднати до Львова у напрямку Городоцького та Пустомитівського районів.

Під час розроблення обласного плану створення Об’єднаних територіальних громад інтересів міста Львова не врахували. Неподалік околиць обласного центру вже створені три ОТГ — Солонківська, Зимноводівська та Мурованська, але які повноцінно не працюють.

У міській раді вважають, що ці три ОТГ мають увійти до Львова. І ось які висувають аргументи. Зимноводівська ОТГ відрізала доступ до селища Рудне і кільцевої дороги. У межах Мурованської ОТГ опинилася територія ТЕЦ-2, водосховище водоканалу і майбутня транспортна розв’язка. На території Солонківської ОТГ розташована частина житлового масиву Львова.

Ця позиція міської ради була оприлюднена ще під час розробки генерального плану розвитку Львова, але чомусь не врахована в перспективному плані створення ОТГ на Львівщині, в якому не передбачено розширення Львова.

На сесії міської ради прийняли звернення до уряду та облдержадміністрації, щоб при формуванні нового адміністративно-територіального устрою держави врахували інтереси Львова.

Львів.