Міністр Оксана Коляда, міський голова Сергій Сухомлин і народний депутат Сергій Кузьміних (справа наліво) вручають ключі від квартири родині переселенців.

Візит до регіону розпочався із вшанування пам’яті полеглих учасників АТО/ООС, похованих на Смолянському військовому кладовищі в Житомирі. Тут спочивають вічним сном 39 Героїв російсько-української війни, і серед них — п’ять кіборгів, які поклали життя, захищаючи Донецький аеропорт. Разом з міністром квіти до могил військовослужбовців поклали очільник міста Сергій Сухомлин, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, рідні та близькі Героїв, а також польська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким. Оксана Коляда обговорила з матерями та вдовами загиблих воїнів проблеми, які турбують їхні родини, зокрема питання фінансової й медичної допомоги та реабілітації.

Після відвідин військового кладовища відбулася зустріч міністра з керівництвом області, учасниками АТО/ООС і ветеранами військових конфліктів, присвячена питанням медичного забезпечення, соціальної та психологічної підтримки учасників бойових дій. Оксана Коляда також вручила п’яти родинам переселенців ключі та ордери на квартири, що перебувають у комунальній власності Житомирської міської ради і включені до фонду тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб

«Ми активізуємо роботу і шукаємо шляхи наповнення державної програми щодо підтримки тих громад, які спромоглися, захотіли і підтримують внутрішньо переміщених осіб. Житомирська область і Житомир якраз є яскравим прикладом підтримки таких громад», — зазначила Оксана Коляда. А міський голова подякував усім, хто по-
сприяв реалізації цієї програми, в тому числі народним депутатам Ігорю Герасименку та Сергію Кузьміних, і підкреслив: «Ці квартири вважаються тимчасовим житлом. Але я наголошую, що родини можуть там жити стільки, скільки будуть цього потребувати, і почуватися, як у власних оселях».

Житомирська область.

Фото з сайту zhitomir.info