За добу (на ранок 23.01) збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. За даними прес-центру штабу ООС, противник обстріляв позиції наших військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім цього, спостерігалася снайперська активність.

Чотири обстріли по наших позиціях зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: поруч з Павлополем — з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Талаківки — з великокаліберного кулемета, стрілецької зброї, а також снайперської гвинтівки; неподалік Лебединського — з мінометів калібру 82 мм противник випустив 2 міни, із станкового протитанкового гранатомета — 4 постріли, а також відкривав вогонь з великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї; біля Водяного — з міномета калібру 82 мм випустив 4 міни.

Два ворожі обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: поблизу Майорська — з великокаліберного кулемета; в районі населеного пункту Шуми — з автоматичного станкового гранатомета.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув», — повідомили в штабі.