У Слов’янську на Донеччині відбулося спеціальне погашення художньої марки, випущеної на честь українських «кіборгів». Подія присвячена 5-й річниці з часу завершення героїчної оборони донецького аеропорту. Щоб віддячити та увічнити українських військових, яких за мужність і неймовірну стійкість назвали «кіборгами», «Укрпошта» випустила поштову марку під назвою «Вони вистояли! Не витримав бетон!» авторства Андрія Єрмоленка. Наклад марки — 130 тисяч примірників.

Процедуру спеціального погашення художньої марки провели голова Донецької ОДА Павло Кириленко, директор Донецької дирекції АТ «Укрпошта» Олексій Пушкін і заступник слов’янського міського голови Юрій Підлісний.

Погашення марки «Вони вистояли! Не витримав бетон!» проводилося в Донецькій області в один день з урочистою церемонією спеціального погашення марки у Києві в Національному музеї історії України у Другій світовій війні за участю захисників донецького летовища, ветеранів АТО/ООС, керівників міністерств і АТ «Укрпошта», автора марки Андрія Єрмоленка та вихованців Київського військового ліцею імені І. Богуна.

Нагадаємо, оборона ДАП розпочалася з 25 травня 2014-го і тривала 242 дні — лише на тиждень менше, ніж оборона Севастополя під час Другої світової війни. У боях за аеропорт загартувався характер українського війська.

Сотні прикладів особистої мужності та взаємодопомоги вже стали надбанням історії.

13 січня 2015-го впала диспетчерська вежа ДАП, а 20 січня було здійснено кілька підривів бетонних перекриттів термінала, під завалами яких загинули 58 бійців. Після того як були підірвані останні опори, українські війська залишили аеропорт.