Заходи відбувалися 22-23 січня в Ізраїлі. Однак наша делегація вирішила поступитися своїми місцями на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію. Про це повідомив особисто Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Прилетіли до Ізраїлю й дізналися, що на Всесвітній форум пам’яті Голокосту через величезний інтерес до події та обмежену кількість місць важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю страшну трагедію. Вирішили передати моє місце та місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду. Вважаю, що це правильно. До того ж це жодним чином не скасовує вшанування пам’яті жертв однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття делегацією України. Братимемо участь у всіх передбачених заходах і проведемо заплановані зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром та Спікером Кнесету Держави Ізраїль. Але на основний захід мають потрапити ті, хто на це найбільше заслуговує. Ті, хто здійснив найвеличніший подвиг — зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти», — написав Зеленський.

Прес-служба Президента повідомила, що Володимир Зеленський відвідав Стіну плачу в Єрусалимі, де долучився до молитви за мир в Україні. Молитву прочитали головний рабин Києва і України Всеукраїнського конгресу іудейських релігійних громад Моше Реувен Асман, рав Шалом Аруш і головний рабин Стіни плачу Шмуель Рабинович.  «Мир — це головне, що потрібно Україні. Важливо, щоб молитва за мир звучала в таких святих місцях», — зазначив Володимир Зеленський.

Спілкуючись із пресою, він повідомив, що нині Україна проводить переговори щодо звільнення утримуваних громадян, які перебувають на тимчасово окупованій території та в Росії. «Два треки, два списки. Список ми погодили в Мінську, будемо доповнювати перелік встановлених осіб. Готуватимемо цей трек — обмін з тимчасово окупованими територіями. І окремий трек — ми вже розпочали розмову з Російською Федерацією щодо обміну українців — всіх, включно з кримськими татарами, іншими українцями, які перебувають на території Росії», — сказав глава держави у коментарі ЗМІ в Єрусалимі, повідомляє прес-служба.