Проект реконструкції санаторію «Лісова пісня», який належить до обласної комунальної власності, внесли до об’єктів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Цю інформацію з радістю сприйняли більшість волинян, які відпочивали в цій оздоровниці, розташованій на березі мальовничого озера Пісочного, надзвичайно чиста вода якого, за свідченням багатьох, має лікувальні властивості. Озеро, а також багатий на ягоди та різноманітні цілющі рослини прекрасний сосновий ліс, який росте довкола, наповнене запахом хвої й трав повітря ваблять сюди відпочивальників не лише з усіх куточків України, а й сусідніх Білорусі, Польщі.

Проте збудований ще в 1960-х роках санаторій потребує оновлення. Тож передбачену проектом реконструкцію лікувального корпусу № 4 з добудовою басейну та спортзалу можуть розпочати вже цьогоріч. Фінансувати зазначені роботи планують за кошти ДФРР та обласного бюджету. Проектна вартість робіт — майже 29 мільйонів гривень.

Зазначимо, що цей інвестиційний проект пройшов відбір шляхом голосування на веб-сайті «Он-лайн платформа Мінрегіону» та набрав найбільшу кількість балів, що збільшило ймовірність його внесення до переліку об’єктів, які фінансуватимуться з ДФРР.

Цього року Мінрегіон надає перевагу перехідним проектам і тим, що вдасться завершити цьогоріч. Тому до переліку 2020 року, окрім «Лісової пісні», потрапили дев’ять загальноосвітніх шкіл, три дитячі садки та один медзаклад.