Під час комплектування першої у нинішньому році гуманітарної допомоги Вінницької міськради захисникам країни.

Є в ньому також допомога, яку отримали з Великої Британії.

З міста-побратима Вінниці Бірмінгема надійшли медичні засоби, зокрема фіксатори при переломах кісток, особливість яких у тому, що мають одночасно кровоспинні властивості, спеціальні препарати для обробки ран у польових умовах, кровоспинні препарати, шини для трахеотомії. В посилці є перев’язочні матеріали, шприци, медичні системи для крапельниць, інші засоби, вкрай потрібні в умовах надання допомоги пораненим.

Це не перший медичний вантаж з англійського міста, з яким понад десять років підтримують контакти вінничани.

— Коли військові медики отримують його, кажуть, що британці знають, що їм насамперед потрібно, — розповідає керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи Вінницької міськради Олег Парфілов.

До комплектування вантажу традиційно долучилися комунальні підприємства і навчальні заклади, а також волонтери з Вінниці та райцентру Калинівка, віряни храмів Православної церкви України. За словами Олега Парфілова, загалом зібрали 12 тонн вантажу. Серед продуктів харчування є такі, що запобігають застуді чи допомагають її лікувати. Це калина і лимони, перетерті з цукром, хрін, гірчиця. Понад 5,5 тисячі вареників — цю страву щоразу замовляють захисники. Смакує їм сало з часником, якого повезли 125 кілограмів.

Військові замовляли акумулятори, утеплювачі, маскувальні сітки, монтажну піну, низку інших необхідних речей.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької міськради.