Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час спілкування з трудовим колективом державного підприємства з іноземними інвестиціями «Контейнерний термінал Одеса» .

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

В останній день приїзду глава парламенту побував на державному підприємстві «Одеський морський торговельний порт» і ознайомився з роботою контейнерного термінала. Це підприємство вважають економічним серцем порту й найуспішнішим проектом співробітництва держави та іноземного бізнесу. Німецька компанія є оператором контейнерних терміналів порту «Гамбург».

19 років тому ділові партнери з Німеччини розпочали свою роботу в Україні з Одеського порту. Програмою розвитку до 2021 року передбачено підготовку до викликів, які очікують підприємство, одним з них стане зростання трафіка — його прогнозують для контейнерного ринку країни.

Серед пріоритетних напрямів — подальший розвиток залізничної логістики у внутрішні регіони України, щоб вантажі не накопичувалися в порту, а швидко відправлялися одержувачам.

Дмитро Разумков ознайомився з інформацією: контейнерний термінал «Одеса» за своєю суттю є універсальним. На його причалах достатньо місця, щоб перевантажувати не лише контейнерні, а й інші вантажі, а глибини біля причальної стінки в 14,5 м дозволяють обробляти, наприклад, «панамакси» (габаритні судна). У програмі розвитку «Контейнерного термінала Одеса» значне місце посідає розвиток IT-технологій. Йдеться про загальну платформу, яка дозволяє поліпшити комунікацію між терміналом, судноплавними лініями, експедиторами й портовою владою, роблячи весь процес більш ефективним.

Дмитро Разумков високо оцінив працю портових докерів, яким доводиться працювати в найскладніших умовах цілодобово.

Голова Верховної Ради під час зустрічей з одеситами відповів на величезну кількість запитань про місцеві вибори, децентралізацію, референдум по земельному закону. Його приємно здивували і запитання, і ставлення одеситів до центральних органів влади, і відкритість городян.

Факт

Нині майже 40% контейнерів обробляють на терміналі Карантинного молу. В 2017 році тут було перероблено 118697 TEU, за перше півріччя нинішнього року — 64492 TEU. Пропускну спроможність Карантинного молу буде доведено до 1,2 млн TEU на рік.

Одеса.