Про це повідомляє «Європейська правда».

«Деякі речі неминуче зміняться, але наша дружба збережеться. Ми починаємо новий розділ як партнери і союзники. І я зацікавлений в тому, щоб написати нову сторінку разом», — зазначив Ш. Мішель у Твіттері.

Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці зауважила, що після підписання документа «відкривається можливість його ратифікації Європейським парламентом».

29 січня Європарламент збереться для обговорення і ратифікації угоди.

Раніше, у четвер, 23 січня, британська королева Єлизавета II підписала законопроект про Brexit і таким чином проклала шлях до виходу країни з ЄС наступного тижня. Британія перестане бути членом Європейського Союзу 31 січня.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року з ініціативи тодішнього прем’єр-міністра Девіда Кемерона у Сполученому Королівстві відбувся референдум, на якому більшість висловилася за вихід Британії з ЄС. Упродовж наступних років тривав складний процес узгодження його умов. Особливо складними були переговори з керівництвом Євросоюзу щодо подальшого статусу британсько-ірландського кордону та перспектив існування Єдиного міграційного простору.