«Солідарні з народом Ізраїлю у вшануванні пам’яті жертв Голокосту», — сказав Володимир Зеленський і повідомив, що 2020 року в Україні плановано почати розбудову Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Він має включати Український музей Голокосту та Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру. Президент України наголосив, що офіційний Київ приділить цьому питанню належну увагу, повідомляє прес-служба Президента.

Також Володимир Зеленський зауважив, що задоволений політичним діалогом між країнами, і висловив сподівання на якнайшвидше набуття чинності двосторонньої Угодою про вільну торгівлю.

Окрему увагу під час перемовин з Біньяміном Нетаньягу Президент приділив ситуації з численними відмовами громадянам України у в’їзді до Ізраїлю. «Вирішення цього питання має залишатися у фокусі особливої уваги причетних органів обох країн. Сторони мають продовжити спільну роботу з метою остаточного врегулювання ситуації вже найближчим часом», — сказав Президент.

Також прес-служба повідомила, що Президент разом із дружиною відвідали Меморіальний комплекс «Яд Вашем» у Єрусалимі та оглянули фотовиставку «Спалахи пам’яті» на території комплексу.