Українські плавці блискуче виступили на 22nd Luxembourg Euro Meet 2020.

Дарина Зевіна на дистанції 100 метрів на спині впевнено виграла фінал А з результатом 1.01,26 хвилини.

50 метрів батерфляєм були особливо приємні для українців. Рекордсмен світу на цій дистанції Андрій Говоров посів перше місце — 23,07 секунди. За ним фінішував чемпіон світу серед юніорів (але вільним стилем) 17-річний Владислав Бухов — 23,14 секунди. Та ще й встановив новий юніорський світовий рекорд! Українець поліпшив досягнення американця Майкла Ендрю — 23,22.

Чемпіон світу і Європи Михайло Романчук почав рік з того, що став першим і побив власний рекорд змагань на коронній дистанції — 1500 метрів вільним стилем — 14.53,38 хвилини.

Ігор Трояновський, який став третім на 200-метрівці батерфляєм, показав 1.59,35 хвилини.

Кульова стрільба. Мюнхен (Німеччина). Міжнародний турнір H&N Cup 2020.

Збірна України посіла третє командне місце на цих престижних змаганнях. При цьому наші стрільці виграли найбільше золотих медалей. Особливо відзначилися наші уславлені спортсмени — олімпійська чемпіонка Олена Костевич і Олег Омельчук.

Костевич виграла «золото» в стрільбі з пістолета з 10 метрів, вибивши 234,4 бала. Омельчук став переможцем також у цій самій дисципліні, вибивши 244,8 очка. Ця славна парочка перемогла ще й у змаганнях змішаних команд у стрільбі з пістолета з 10 м. У фінальному поєдинку українці перевершили китайський дует Ван Цянь / Пан Вей.

Нарешті, наш Сергій Куліш переміг у стрільбі із пневматичної гвинтівки з 10 м.

Бокс. У Софії (Болгарія) відбулися фінальні бої 71-го традиційного і одного з найстаріших аматорських турнірів світу — Кубка Странджа.

За кількістю учасників вирішальних поєдинків команди Леоніда Лоївського (головний тренер чоловічої збірної) і Сергія Гордієнка (головний тренер жіночої збірної) показали найкращий результат серед інших колективів — Україна була представлена п’ятьма фіналістами.

І вони принесли країні чотири золоті й одну срібну медалі.

Найзоряніший боксер збірної України середньоваговик Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг переміг представника Білорусі Вадима Панкова і став чемпіоном турніру.

У суперважкій вазі нова зірка цього дивізіону в українському аматорському боксі одесит Цотне Рогава також здобув «золото». Після тріумфу український грузин просто в рингу станцював лезгинку.

Ще два «золота» принесли Ярослав Харциз (у категорії до 63 кг) і представниця жіночої команди Юлія Циплакова (у вазі до 57 кг). Степан Грекул у дивізіоні до 81 кг став срібним призером.

Раніше бронзові нагороди виграли українці: Анастасія Чорноколенко (до 75 кг), Микола Буценко (до 57 кг), Євген Барабанов (до 69 кг), Сергій Горський (до 91 кг) і Роберт Мартон (до 91 кг).

Дзюдо. Тель-Авів (Ізраїль). Турнір світової серії Гран-прі IJF. Українець Яків Хаммо став третім у ваговій категорії від 100 кг. У сутичці за третє місце він виграв у австрійця Стефана Хегія.