«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Лех» (Польща, Познань). 1:0. Гол: Кривцов, 50.

«Шахтар»: П’ятов (Шевченко, 46), Болбат (Кірюханцев, 68), Кривцов (Муравський, 76), Матвієнко (Хочолава, 61), Ісмаїлі (Сіпріано, 61), Степаненко (Маркос, 61), Патрік (Бондаренко, 61), Тете (Коваленко, 46), Марлос (Вакула, 68), Тайсон (Коноплянка, 46), Мораес (Фернандо, 46, Сікан, 82).

Донеччани у своєму першому матчі на турецькому зборі особливо не викладалися, бо мали абсолютну перевагу над суперником. До речі, «Лех» іде на п’ятому місці в чемпіонаті Польщі.

Єдиний м’яч одразу після перерви спокійно забив ударом щічкою ніким не прикритий Кривцов, котрий підключився до атаки.

А тепер про погану новину: півоборонець «Шахтаря» Манор Соломон не допоможе своїй команді в матчах Ліги Європи проти «Бенфіки». Футболіст повідомив, що на тренувальному зборі в Туреччині зазнав травми, яка не дасть йому змоги вийти на поле в найближчі місяці. За інформацією офіційного сайту ФК «Шахтар», у футболіста діагностовано повторне ушкодження м’язів задньої поверхні правого стегна.

На відновлення ізраїльтянина знадобиться майже 12 тижнів. Нагадаємо, що Соломон відмінно показав себе в нинішній єврокубковій кампанії. Його влучні удари допомогли «гірникам» здобути перемогу у виїзному матчі з «Аталантою» і завершити нічиєю на «Етігаді» поєдинок з «Манчестер Сіті».

«Шахтар» — «Воєводіна» (Сербія, Новий Сад). 1:1. Голи: Патрік, 81 — Болбат, 78 (у власні ворота).

«Шахтар»: Трубін (Шевченко, 46), Кирюханцев, Муравський, Хочолава, Сіпріано, Маркос, Коваленко, Мудрик (Вакула, 37), Нем (Дентіньо, 37), Коноплянка, Фернандо (Сікан, 37). З 62-ї хвилини в гру вступили: Болбат, Кривцов,

Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Тете, Марлос, Тайсон, Мораес. Воротар Шевченко залишився.

Серби діяли обережно. І така тактика допомогала їм зберегти ворота недоторканими протягом тривалого часу. А під кінець зустрічі «Воєводіні» усміхнулася удача. Їй вдалося відкрити рахунок. Удару завдав Нешкович. Влучив у Шевченка, потім рикошет від Болбата — і м’яч опинився в сітці.

«Гірники» з відповіддю не забарилися. На передачу від Тете набіг Патрік і поклав м’яч у кут з радіуса карного майданчика. Але здобути перемогу не вдалося. Нічия.

***

«Зоря» (Україна, Луганськ) — «П’яст» (Польща, Глівіце). 0:0.

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик, Чеберко, Михайличенко, Іванісеня, Юрченко, Лєднєв (Мільченко, 75), Цвек (Чайковський, 82), Хомченовський (Кочергін, 40, Циганик, 60), Кабаєв (Перович, 70), Луньов (Білоцерківець, 42).

***

«Ворскла» після першого тайму програвала польському «Лодзю» — 0:3. Але...

«Ворскла» (Україна, Полтава) — «Лодзь» (Польща). 3:3. Голи: Луїзао, 62, Артур, 70, Ткаченко, 83 — Ратайчик, 25, Домбровський, 31, Піруло, 45+1.

А кажуть, що там спаринги. Але вони вкрай потрібні не тільки для підготовки. У таких протистояннях часто гартується характер команди. Це і довела «Ворскла». До речі, нинішній наставник полтавчан Юрій Максимов, коли сам грав, відзначався особливим бійцівським характером. Либонь, і підопічним прищеплює непоступливість.