За добу (на ранок 27.01) збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. За даними прес-центру штабу ООС, противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Сім обстрілів по наших позиціях було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: двічі неподалік Красногорівки — зі станкового протитанкового гранатомета — 8 пострілів; поруч із Лебединським — із мінометів калібру 82 мм противник випустив 3 міни, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї; два рази неподалік Старогнатівки — з великокаліберних кулеметів; поблизу Новогригорівки — з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; у районі населеного пункту Гнутове — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

П’ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: два рази неподалік Оріхового — з мінометів калібру 120 мм — 3 міни та 82-міліметрового міномета — 4 міни, а також гранатометів різних систем; двічі поруч населеного пункту Новотошківське — 8 мін із 120-міліметрового міномета; неподалік Кримського — з міномета калібру 120 мм противник випустив 3 міни.

У районі ділянки розведення поблизу населеного пункту Богданівка ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та один дістав бойову травму. Також у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої один захисник загинув та ще один дістав бойову травму, зазначили в штабі.