Ухань. Медичний працівник вимірює температуру тіла чоловіка.

За даними китайської влади, більше половини випадків зафіксовано в провінції Хубей, адміністративним центром якої є місто Ухань, що з середини минулого тижня закрито на карантин.

На попередження поширення хвороби КНР виділила 60,33 млрд юанів (8,74 млрд доларів США). 49 млн доларів для Китаю передали по лінії Червоного Хреста. В країні в авральному порядку будують нові лікарні, щоб розмістити хворих. На 387 залізничних станціях медики проводять замір температури в пасажирів. У містах, де оголошено карантин, за перебування на вулиці чи в громадських місцях без маски запроваджено штраф. В країні закрили всі туристичні об’єкти і розважальні заклади. За можливості китайців закликають працювати вдома. Окрім того, влада вирішила продовжити канікули з нагоди Китайського Нового року.

Оптимізму додає інформація, що Центр з контролю та профілактики захворювань Китаю розпочав розробку вакцини від нового коронавіруса. Як повідомила в неділю газета China Daily, «вже вдалося виділити вірус, зараз йде вибірка штаму». «Крім того, центр зараз також відбирає лікарські речовини, які ефективно протидіють пневмонії, що її викликає коронавірус нового типу», — цитує видання голову центру Сюй Веньбо. 

«Ми цілковито впевнені, що скоро зможемо взяти під контроль і врешті перемогти епідемію», — заявила міністр закордонних справ Китаю Хуа Чуньїн, повідомляє Global Times.

А тим час ВООЗ рекомендувала всім країнам підготуватися до стримуванню нового вірусу типу 2019 nCoV — саме таку назву він отримав.

Вітчизняний Департамент консульської служби минулого тижня видав пам’ятку для співвітчизників, які перебувають у Китаї або планують його відвідати. З 26 січня в аеропортах України, де приймають прямі авіарейси з Китаю, запровадили температурний скринінг пасажирів. Раніше температуру пасажирам заміряли тільки в Китаї перед посадкою в літак.

Фото Сіньхуа