Його епіцентр був у районі міста Сіврідже, в якому проживає понад п’ять тисяч осіб. Агентство з надзвичайних ситуацій і природних лих повідомило, що земля ходила ходуном під ногами десь 40 секунд. За цю коротку мить, яка людям здалася вічністю, було зруйновано кілька десятків будівель, без житла залишилося більш як 15 тисяч мешканців Сіврідже та навколишніх сіл, в деяких з них стихія зруйнувала всі будинки. А загалом  повністю обвалилося 80 житлових будівель.

Влада країни швидко організувала рятувальні роботи в провінції Елязиг. Для тих, хто залишився без житла, встановили утеплені намети, а жінок з дітьми поселили в адміністративних будівлях і спортивних залах. Багато мешканців уцілілих будинків кілька ночей провели просто неба, побоюючись повторних поштовхів. Їхні побоювання підтвердилися. Сейсмологічна служба Туреччини зафіксувала за суботу й неділю понад 700 загасаючих підземних поштовхів, деякі з них сягали магнітуди 4. За даними інформаційного агентства «Анадолу», підземні поштовхи відчувалися в прилеглих до Елязиг провінціях — Адана, Хатай, Османіє, Тунджелі, Газіантеп, Шанлиурфа, Малатья, Мардін, Самсун, Токат, Чорум і Кайсері, а також у північних районах Сирії.

Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа повідомив агентству, що до понеділка підтверджено загибель 38 осіб, четверо з яких — із сусідньої з Елязиг провінції Малатья. «Усього до лікарень звернулося 1607 людей, більшість із яких скаржилися на нервові розлади. Кількість поранених становить 594 людини. У даний момент у лікарнях залишаються 104 особи. В неділю в реанімації перебувало 34 людини, в понеділок їх кількість знизилася до 13», — поінформував міністр охорони здоров’я.

У зоні стихійного лиха продовжують працювати рятувальники, які надають допомогу постраждалим і розбирають завали. В понеділок міністр внутрішніх справ Сюлейман Сойлу заявив, що в деяких населених пунктах провінції Елязиг «рятувальні операції переважно завершено». Їхні сили спрямовані на те, щоб дістатися до шістьох чоловік, котрі вижили під руїнами, й урятувати їм життя.

Президент Реджеп Ердоган, який терміново приїхав у район лиха, пообіцяв громадянам, котрі залишилися без житла, що для них терміново побудують збірні будинки зі сталевих конструкцій.