Потреба в дошкільному навчальному закладі тут виникла давно. Село розбудовується, створюються молоді сім’ї, народжується малеча. Люди не раз зверталися до різних органів влади, щоб врешті-решт вирішити це питання.

Реалізацію проекту «Реконструкція частини приміщень загальноосвітньої школи I—II ступенів під навчально-виховний комплекс у с. П’ятидні Устилузької об’єднаної міської територіальної громади» вдалося розпочати у 2018 році завдяки коштам Державного фонду регіонального розвитку. А загальна вартість новобудови — 6,4 мільйона гривень: із них 4,1 мільйона надійшли з ДФРР і 2,3 мільйона — з місцевого бюджету.

Щоб задумане стало реальністю, для потреб дитячого садку реконструювали шкільну майстерню і добудували частину приміщення. В оновленій частині облаштовано спальні та ігрові кімнати для двох груп, санвузол і додаткові кімнати. Сусідство з школою дасть змогу використовувати на потреби дитячого садочка інженерні мережі, спортзал, харчоблок. Приміщення тепле, гарно умебльоване, в ньому багато іграшок, спортивного обладнання.

Волинська область.