На знімку: презентація обладнання за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анки Фельдгузен, заступника міністра оборони України Аліни Фролової, начальника Головного військово-медичного управління — начальника медичної служби Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка.

Фото автора.

У Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» відбулося урочисте відкриття встановленого інноваційного медичного обладнання — інтервенційної ангіографічної системи Alphenix Core+, що не має аналогів у столиці України, та систем флюороскопічних рентгенівських загального призначення, пересувних, цифрових (розміщених у чотирьох реанімаційних відділеннях центру та у відділенні травматології).

Як зазначалося раніше, міністерство оборони Федеративної Республіки Німеччина надало фінансовий грант на придбання медичного обладнання та фінансування сервісного обслуговування на загальну суму 1,5 млн євро для Міністерства оборони України.

— Порівняно зі старим ангіографом, який ми демонтували, у нового апарата значно ширші можливості. Старий був адаптований лише для кардіологічних пацієнтів для виконання оперативних втручань на серці. Новий дає змогу проводити операції на всіх судинних басейнах: головного мозку, на серці, периферичних артеріях і нижніх кінцівках, — зазначив начальник відділення кардіоваскулярної хірургії полковник медичної служби Ігор Гангал.

Захід відбувся за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анки Фельдгузен, заступника міністра оборони України Аліни Фролової, начальника Головного військово-медичного управління — начальника медичної служби Збройних Сил України генерал-майора медичної служби Ігоря Хоменка, начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука, начальника групи міжнародного співробітництва Головного військово-медичного управління полковника Юрія Гордієнка.

Під час презентації обладнання Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анка Фельдгузен зазначила, що особисто пишається тим, що її країна може зробити свій значний внесок у благородну справу лікування поранених захисників України.

— Хочу запевнити українців, що Німеччина і надалі підтримуватиме Україну в її боротьбі за збереження суверенітету, — наголосила Анка Фельдгузен. — Німецька сторона надаватиме допомогу, щоб ваші поранені отримували якісне лікування. Мені також приємно, що, реформуючись, військова медицина України взяла за основу німецьку модель. Бажаю вам успіхів на шляху реформування.

Завдяки цьому медичному обладнанню наші військовослужбовці матимуть можливість обстежуватися з використанням найсучасніших медичних технологій, які застосовуються в провідних країнах при лікуванні різних патологій (захворювання, травми, ураження).