І все — завдяки значному посиленню контролю із застосуванням аналітично-пошукових процедур та поглибленому прогнозуванню ризиків. На цьому наголосив голова комісії з реорганізації митниці Ігор Добровольський. За його словами, лише за цей місяць це вже друга спроба ввезти до України товар із використанням подвійного пакета документів.

Під час вивчення наданих імпортером документів встановлено, що вартість товару завищено більш як удвічі, як і у випадку з медобладнанням, про який днями повідомляв «Голос України».  Тоді спробу незаконного ввезення припинили митники Буковини. І цього разу різниця між заявленою та фактичною вартістю товару була істотною — 151 200 доларів США та 70 950 євро відповідно.

Виконувач обов’язків начальника Буковинської митниці Ілля Самушко пояснив, що такі дії можуть свідчити про можливе незаконне виведення валютних коштів з України, відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, незаконне отримання надприбутків шляхом формування фіктивної (завищеної) вартості товару. А це прямі бюджетні втрати.

За цим фактом відкрито справу про порушення митних правил, товар — вилучено.