Газета «Катімеріні» зазначає, що ці акції протесту перетворюються на неприємну традицію.

Страйки сільгоспвиробники проводять у незвичний спосіб — вони виїжджають на тракторах до магістралей національного й міжнародного значення і час від часу перекривають рух на них, а самі йдуть пити каву до найближчих кафе й таверн.

Першими трактори вивели до під’їздів до міста Лариса фермери Тесалії,  однієї з 13 адміністративних областей Греції, розташованої у її центральній частині. Вони заявили, що перекриватимуть рух щонайменше до 1 лютого.

Профспілка сільгоспвиробників Греції попередила, що естафету підхоплять фермери інших регіонів. І в наступні тижні навіть перекриють рух до важливого портового міста на півночі країни — Салоніки.

Крім традиційних вимог про зниження цін, профспілка вирішила цього року протестувати й проти Загальної сільськогосподарської політики ЄС на 2021—2027 рр. Вона передбачає скорочення кількості програм з надання фінансової допомоги сільгоспвиробникам більш ніж на третину (з 58 до 37). Наприклад, шляхом об’єднання фрагментованих джерел фінансування в нові інтегровані програми, і спрямована на радикальну оптимізацію використання фінансових інструментів, у тому числі через фонд InvestEU.