Кількість шкідливих об’єктів в Інтернеті збільшилася порівняно з минулим роком у 1,5 разу. Хоча б раз протягом року жертвами віртуальних атак стали 41,6% користувачів по всьому світі. У цьому переконують інтернет-споживачів фахівці найвідомішої антивірусної лабораторії Касперського.
Головними джерелами веб-загроз визнано Росію і США. 45% інтернет-атак у 2013 році проводилися з використанням шкідливих ресурсів, розташованих на території цих держав, стверджують експерти. ІТ-фахівцям вдалося також виділити країни з найвищим ризиком зараження під час серфінгу в мережі. Верхні сходинки рейтингу посіли країни колишнього СНД, включаючи Росію, що розташувалася на четвертій позиції. Більше половини (54,5%) російських користувачів піддавалися веб-атакам протягом останніх 12 місяців, стверджує «ЛІГАБізнесІнформ».
Крім того, у 2013 році зросла й кількість мобільних «зловредів», вони стали складнішими і небезпечнішими. Лише, приміром, за жовтень було знайдено майже 20 000 нових індивідів, а це половина усіх зразків, виявлених 2012 року. Всього торік було виявлено понад 104 тисячі нових модифікацій мобільних шкідливих програм, що на 125% перевищує позаторішній показник. Найсерйозніші з них націлені на крадіжку грошей і конфіденційної інформації. При цьому платформа Androіd, як і раніше, залишається головною метою зловмисників — на неї спрямовано 98,05% усіх мобільних загроз.