В ньому почала діяти комунальна організація «Новознам’янська місцева пожежна охорона».

Останню створили в однойменній ОТГ за підтримки Головного управління ДСНС в області та його підрозділу в Кременчуці. Фінансовому забезпеченню втілення цього масштабного задуму в життя посприяла перемога згаданої ОТГ в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад регіону.

На урочистостях з нагоди відкриття центру всі відзначали плідну співпрацю представників державної влади та органів місцевого самоврядування різних рівнів, яка дала вагомий результат. Надто за умов, коли Новознам’янська ОТГ не належить до числа найбільших об’єднаних територіальних громад області. Та мешканці чотирьох сіл, які входять до її складу, повинні почуватися в безпеці й бути захищеними від витівок червоного півня.

Із цією метою тут створили фактично повноцінний підрозділ рятувальників (на знімку). Його бійці пройшли необхідне в таких випадках навчання й отримали відповідні допуски до проведення аварійно-рятувальних робіт і гасіння пожеж. На озброєнні сільських вогнеборців буде й пожежний автомобіль. Ключі від нього начальник ГУ ДСНС в області Володимир Салогуб вручив керівникові місцевої пожежної охорони.

Фото зі сторінки Новознам’янської ОТГ у Фейсбуці.