На Волині у понад 60 школах припинили навчання через масове захворювання учнів на грип. Порожньо було 31 січня і в класах Луцької загальноосвітньої школи № 13. Але причина тут інша: батьки не пустили дітей на навчання, щоб привернути увагу міської влади до проблем навчального закладу.

Школа потребує негайної добудови. Тут немає актової зали, спортзал два роки тому визнали аварійним і закрили. Їдальня — окремо від школи за 200 метрів. Уроки фізкультури проводять на вулиці навіть у грудні-січні. Діти навчаються у дві зміни. Важко повірити, що таке може бути в обласному центрі.

Уже розроблено проект розширення навчального закладу, але цьогоріч на засіданні бюджетної комісії міської ради питання фінансування добудови школи навіть не внесли до порядку денного. Відписок від влади назбирався вже цілий стос, але обіцянки не виконуються. Тому батьки вирішили вдатися до радикальних дій. Вони чекають пояснення від міської ради причини такого вибіркового ставлення до школи № 13 і вимагають негайного внесення питання про фінансування добудови до бюджету на 2020 рік.