Енергоощадні проекти впроваджують у навчальних закладах Донецької області. Зокрема, торік споруджено вугільну міні-котельну в Званівській школі Артемівського району, газову — в Новозарівській школі Старобешівського району, електричну — в дитсадку в Макіївці. А в Краматорській загальноосвітній школі № 21 котельну перевели із вугільного палива на газ. Крім того, у навчальних закладах замінили понад 6,5 тисячі старих вікон на теплозберігаючі металопластикові, а в шкільних котельних установили 22 нових сучасних економічних котли.
Як повідомили в департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації, місцеві бюджети виділили кошти на капітальний ремонт систем водопостачання, каналізації і тепломереж навчальних закладів, а також на заміну вікон. Це дало змогу створити умови для комфортного і безпечного перебування дітей.
Вирішується й проблема забезпечення школярів підручниками для третіх класів. Раніше повідомлялося, що через брак сучасних книжок діти змушені користуватися посібниками десятирічної давності. Сьогодні до області вже надійшло понад 460 тисяч примірників навчальної літератури для учнів третіх класів наступного навчального року. Це на сто відсотків задовольняє потребу шкіл регіону в нових підручниках для цієї паралелі.
Надходять також посібники для інших категорій учнів, зазначають у департаменті. Уперше за останні три роки область отримала понад 5 тисяч підручників для учнів професійно-технічних навчальних закладів та стільки ж для учнів спеціальних навчальних закладів — сліпих дітей та дітей зі зниженим зором, розумово відсталих, глухих та зі зниженим слухом, учнів з інтенсивною педагогічною корекцією. Крім того, шкільні бібліотеки поповнили понад 20 тисяч примірників художньої літератури.