У Володимирецькій центральній районній лікарні послуги з харчування хворих передали на аутсорсинг (передача компанією частини її завдань або процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду) з грудня 2019 року. Щоб поліпшити їх якість, кейтерингові послуги надавала спеціалізована структура — Володимирецький комбінат громадського харчування. Адже лікарня має виконувати лише ті функції, які їй притаманні, тобто лікувальні, каже головний лікар Іван Караїмчук.

На 2020 рік ці послуги виставлено на торги. Тобто неспецифічні послуги, як- от прання білизни та харчування хворих, надаються на конкурсній основі, через систему держзакупівель ProZorro.

Пацієнтки акушерсько-гінекологічного відділення Надія Волочнюк та Інна Єзгор за сніданком. За словами жінок, харчують у лікарні добре, все свіже, смачне та різноманітне. Як домашні, завжди смакують хліб та випічка. Пацієнтам подобається така новація. Кажуть, смачно. Тут і салати, і супи, і каші, і м’ясо з рибою, і компоти. Харчування збалансоване і якісне, норми згідно з індексом ваги тіла.

Можливо, підрядникам трохи клопітно, бо пацієнтам у Рафалівку в терапевтичне відділення № 2 їжу вони возять із Володимирця.

Та з часом у лікарні планують усі послуги з прання та прибирання приміщень і навіть утримання санітарного автопарку передати на обслуговування спеціалізованим структурам. Поки що шукають місцевих підрядників з відповідною сферою діяльності.

Володимирець.

Фото автора.