Два підприємства Рівненщини, проекти яких визнала кращими конкурсна комісія, стануть учасниками програми Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Так, держпідтримку отримають ТОВ «Колор С. І. М.» із селища Клевань Рівненського району на реалізацію проекту «Розробка та виробництво універсальної базової автоемалі з підвищеною покрівельною здатністю та унікальними оптичними властивостями», а також Здолбунівське «Виробничо-конструкторське об’єднання «МААНС» на проект «Розробка та виготовлення високопродуктивної жниварки кукурудзяної 12-рядкової».

Підприємства отримають держфінансування на пільгових умовах. Торік учасником програми Державної інноваційної фінансово-кредитної установи була Рівненська науково-виробнича фірма «Продекологія», яка нині експортує свої інноваційні технології в 45 країн. За рахунок держкоштів була профінансована унікальна розробка — промисловий NIR-сепаратор для розділення сумішей полімерів. Він може використовуватися для переробки відходів кабелю, пластикових вікон, тари та упаковки, твердих побутових відходів.

Загалом на Рівненщині за сприяння Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за майже 20 років реалізовано приблизно півсотні проектів на суму 50 мільйонів євро. Серед них ініціативи таких підприємств, як Рівненська фабрика нетканих матеріалів, ТОВ «Акватон», ТзОВ «Верстатник» тощо.

Рівне.