За даними штабу, противник обстрілював позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. «3 лютого, у результаті ворожих обстрілів один український захисник був поранений, ще один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав бойову травму», — сказано в повідомленні.

Учора прес-служба МОУ повідомила, що ранком у районі Новотошківського найманці РФ випустили по позиціях ОС 8 мін 82-мм калібру. Крім того, неподалік від Травневого після 11:00 ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. А на донецькому напрямку з 7 ранку противник зі станкових і ручних протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру обстрілював позиції українських сил біля Мар’їнки.

За даними штабу Об’єднаних сил, проросійські формування з початку 2020 року 93 рази порушили режим припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, випустивши при цьому 1087 боєприпасів.

Зі свого боку СММ ОБСЄ зафіксувала в минулі вихідні майже 400 вибухів у Донецькій області й 350 — на Луганщині. Про це говориться в опублікованому звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Більшість порушень зафіксована в районах на південний схід від Світлодарська (підконтрольний уряду, 57 км на північний схід від Донецька).