Противник обстрілював позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Цього ж дня декілька проросійських ЗМІ, що діють на тимчасово непідконтрольній Україні території, поширили інформацію про нібито обстріл з боку підрозділів Операції об’єднаних сил Петровського району Донецька, у результаті чого було пошкоджено кілька будинків. «Насправді ж 4 лютого російські окупанти з 7.00 до 7.25 самі здійснили провокаційний обстріл українських захисників та, не дочекавшись відповіді, відкрили вогонь по житловому сектору поблизу власних позицій, створюючи «картинку» для запрошених під цю подію представників ЗМІ, підконтрольних окупаційній владі», — інформує штаб ООС. Непричетність українських сил до цього обстрілу стає очевидною при детальному вивченні місцевості, тактико-технічних характеристик наявного озброєння, порядку розміщення наших позицій і збройних формувань Російської Федерації, стверджують у штабі.

«Ці обвинувачення безпідставні і є елементом інформаційної кампанії проти України. Такі вчинки російської окупаційної влади вкотре засвідчують її зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту й небажання дотримуватися режиму припинення вогню й Мінських домовленостей», — йдеться у повідомленні.