Фотозона, присвячена ювілею письменника, у коридорі Бердичівської загальноосвітньої школи-інтернату І—ІІІ ступенів.

Святкові заходи з нагоди 90-річчя від дня народження патріарха української дитячої літератури Всеволода Нестайка відбулися у дитячій бібліотеці та навчальних закладах Бердичева. Хоча ювілей на державному рівні минув майже непоміченим, на батьківщині письменника юні мешканці міста з радістю долучилися до веселих і цікавих заходів на честь видатного земляка.

Працівники Бердичівської міської бібліотеки для дітей запросили школярів на зустріч із яскравими персонажами творів письменника. На ювілейному вечорі згадували його непростий життєвий шлях та намагалися розгадати секрет популярності його повістей та казок. Діти познайомилися зі знаменитими тореадорами з Васюківки Явою та Павлушею, у яких перевтілилися третьокласники міської школи № 5, переглянули виставу за твором «Незвичайні пригоди в лісовій школі» у виконанні артистів лялькового театру бібліотеки.
Не забули про ювілей і у бердичівських школах. Зокрема, учні міської гімназії № 2 взяли участь у пошуковій експедиції «Ерудит біля книжкової полиці» і тематичному квесті, поставили виставу за мотивами творів Всеволода Нестайка. Школярі відповідали на запитання вікторини «Герої Країни Сонячних Зайчиків», виконували творчі завдання тощо. Наостанок усі п’ятикласники отримали грамоти почесних громадян Країни Сонячних Зайчиків.

Фото зі сторінки школи-інтернату у Фейсбуці.