Ініціював нову справу офіцер-психолог Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку лейтенант Юрій Березовський. Він є керівником школи, яка з’явилася в обласному центрі. За його словами, військові поставили перед собою завдання — виховувати патріотично налаштовану молодь. Уже перше заняття показало велику зацікавленість юнаків і дівчат — приміщення було переповнене.

Як стверджує офіцер, на заняття приходять тільки охочі, жодних звернень до навчальних закладів з проханням направляти учнів не існує. Школа орієнтується на старшокласників, юнаків і дівчат. «Якщо зацікавленість виявлять учні інших класів, вони теж можуть стати нашими слухачами», — уточнює Юрій Березовський.

Активну участь у її створенні взяли представники громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО». Керівник названої організації Анатолій Слівінський розповів, чого навчатимуть слухачів. Передусім вони повинні знати історію про те, як наші предки захищали рідну землю від ворогів. Ще один блок занять — медицина, надання допомоги іншій людині. Також заплановано знайомство з міжнародним соціальним проектом «Книга добра».

— Чи не з найбільшою цікавістю хлопці й дівчата сприймають розповідь про поводження зі зброєю, — каже Анатолій Слівінський. — Це стало зрозуміло одразу. Заняття проводитимуть кадрові військові, учасники бойових дій на Донбасі, медики, волонтери. У літній період на слухачів чекають незвичні заняття з виїздом для практичних вишколів.

Працює школа на базі Вінницької обласної станції юних натуралістів у визначені дні, чергове заняття заплановано на 13 лютого.