За два місяці, що минули від дати відповідного доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, фахівці управління ДСНС у Житомирській області провели позапланові перевірки 985 об’єктів із масовим перебуванням осіб щодо дотримання на них вимог пожежної безпеки. 

У грудні насамперед інспектували заклади вищої освіти, професійно-технічні училища та їхні гуртожитки, а із січня перевірці підлягають дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади. У центрі уваги рятувальників — системи протипожежного захисту та оповіщення про пожежу, наявність первинних засобів гасіння, а також доступність шляхів евакуації.

За даними, оприлюдненими управлінням ДСНС України в області, за результатами перевірок до суду скеровано 38 адміністративних позовів для застосування запобіжних заходів у вигляді повного або часткового припинення діяльності відповідних закладів до повного усунення порушень. Серед таких закладів: дитячий садок, п’ять шкіл, три виші, дев’ять професійно-технічних закладів, п’ятнадцять гуртожитків, два заклади охорони здоров’я і три — сфери соцзахисту. До адміністративної відповідальності вже притягнуто 976 осіб.

Позапланові перевірки триватимуть до кінця лютого. Загалом інспекції в області підлягають 1430 об’єктів.