Омріяне власне житло нарешті з’явилося у полковника ЗСУ, учасника бойових дій Святослава Щербини, який сімнадцять років мешкав у гуртожитку Міноборони разом із дружиною і двома дітьми. Приміщення під двокімнатну квартиру надали ще у липні минулого року рішенням виконкому Житомирської міськради. Раніше воно було нежитловим і перебувало на балансі ВЖРЕПу № 14, а після його розформування звільнилося.

«Коли вперше сюди зайшов, мало не впав, бо зрозумів, що тут дуже багато роботи і фінансових ресурсів треба вкласти», — згадує Святослав Щербина. Військовий власними силами переобладнав нежитлове приміщення. «Тут не було ані стін, ані світла, ані води, ані каналізації, ані газу — взагалі нічого. Це все було зроблено з нуля власними силами», — розповідає він.

На своєрідні оглядини родина запросила міського голову Сергія Сухомлина, який посприяв у отриманні усієї необхідної документації на оформлення житла. За словами очільника міста, внаслідок переходу від ВРЖЕПів до управляючих компаній звільняються приміщення, які рішенням виконкому виділяються учасникам АТО/ООС і особам з інвалідністю. За останні кілька років шість таких приміщень переобладнали і надали сім’ям. Зі свого боку військовий подякував міському голові за допомогу захисникам, які обстоюють незалежність держави на сході України, і подарував йому невеличкий сувенір на згадку (на знімку).

Фото із сайту zhitomir.info