Її облаштували за кошти місцевого бюджету. Дванадцять відеокамер вуличного спостереження підключено до спеціального програмного забезпечення та мережі Інтернет.

Придбали також два монітори з відповідними програмами. За таких умов до системи можна підключати скільки завгодно відеокамер. Їхню кількість, на думку голови Опішнянської ОТГ Миколи Різника, належить довести до двадцяти.

«Недремні очі», за допомогою яких можна розгледіти навіть номери авто, встановлено переважно в центрі та на в’їздах-виїздах. Бо всім відома Опішня залишається не тільки гончарською столицею, а й своєрідним перехрестям одразу чотирьох доріг державного та місцевого значення. Тож, окрім туристів, приваблює й непроханих гостей. Адже саме в Опішні сконцентровано чимало музейних об’єктів із неабиякою матеріальною й історико-культурною цінністю, які слід оберігати від крадіїв, «чорних археологів» і вандалів.

На переконання дільничного місцевої поліцейської станції Євгенія Куріпти, «Безпечна громада» неабияк допоможе правоохоронцям виявляти лиходіїв по гарячих слідах і запобігати злочинам. Бо тепер поліцейські отримали можливість спостерігати за найбільш криміногенними «точками» в режимі он-лайн і фактично цілодобово.