«Данія залишається близьким, непохитним другом України», — написав на своїй сторінці у Твіттері міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод, який 6-7 лютого перебував в Україні з візитом.

Під час прес-конференції з главою МЗС України Вадимом Пристайком Єппе Кофод знову підтвердив, що Данія засуджує незаконну анексію Криму та агресію на Донбасі й на всіх переговорах підтверджує підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. «Дуже важливо, щоб РФ виконувала всі свої зобов’язання за Мінськими домовленостями. Данія дотримується такої позиції, і це позиція ЄС», — заявив Кофод.

«Саме тому торік у грудні ми продовжили наші санкції проти Росії — щоб підтримувати тиск на Росію і змусити її до виконання своїх зобов’язань», — зауважив міністр. Він розповів, що в травні 2014 року був у Донецьку і бачив, що там відбувалося. «Той суцільний хаос, людей на вулицях. Тоді вже починалися справжні бойові дії. Для мене честь бути тут знову, я дійсно маю намір знову поїхати на Донбас», — сказав він.

Вадим Пристайко натомість зауважив, що Данія є серед ключових партнерів, які підтримують Україну в протидії російській окупації Криму та Донбасу.

Також під час прес-конференції Вадим Пристайко проанонсував свій візит до США, який може відбутися наприкінці лютого. За його словами, в Нью-Йорку в рамках ГА ООН відбудеться подія високого рівня. «На ній ми розкажемо, що відбулося за рік на окупованих територіях, яким чином ми намагаємося розв’язати цю війну на сході», — сказав Пристайко. «Після цього я планую поїхати у Вашингтон, де в мене будуть зустрічі у Державному департаменті, Конгресі, і також буде проведено зібрання послів України, які знаходяться на американських континентах, для координації роботи наших закордонних місій», — повідомив міністр.